Praktik på Menorca

Elin Markusson går andra året på Marintekniska programmet. Hon är just nu ute på sin APL (arbetsplatsförlagt lärande). Läs rapporten hon skickat till skolan.
Tjena Sverige!

Det är jag som är Elin från MT2. Nu är det så att jag har det lite bättre än alla andra! Jag lever i ren lyx (ur min synvinkel). Mina dagar består av lyxbåtar, minst 25 graders värme och massor av sol och god mat.

Sanningen är den att jag har min APL på Menorca (en medelhavsö). Jag har en APL-period på 8 veckor varav 5 veckor är avklarade. Jag håller till på en firma som heter Marine Tecnic Menorca. De har Volvo Penta agenturen på Menorca. Praktiken är inom inriktningen motor. Jag gör motorservice som innehåller byte av impeller, bränsle, olje- och förfilter, byte av olja, zink, anod och mycket mycket mer. Det ingår också att reparera och fräscha upp motorerna, bottenmålning och polering av båtarna.

Angående språket så är det förstås ingen svenska som pratas, utan här måste man prata engelska, spanska, menorcine eller catalan.

På fritiden är det sol och bad som gäller, man får passa på när man är här!

Men livet är inte en dans på rosor alla gånger. Jag längtar efter allt som finns hemma, jag längtar efter hela Sverige och allt vad landet innebär. Men nu ska jag hänga i de tre sista veckorna.

Jag kommer missa när alla tar studenten, så jag vill passa på att skicka en hälsning till alla som tar studenten och speciellt dem jag känner. Grattis i förskott och god fortsättning i livet. Gör dagen minnesvärd och ha det bäst!

Detta var allt från mig den här gången. Tack och hej!