Ingen finalseger för SA1b

SA1b var i fredags med i finalen av Uppdrag: Ungdomarnas Europa 2013. I potten låg en åtråvärd studieresa till Bryssel, men Mariestadsklassen nådde inte ända fram.

Finalen ägde rum på Handelshögskolan i Göteborg och sju västsvenska gymnasieklasser deltog. Vann gjorde klass Sb 12B vid Sannarpsgymnasiet i Halmstad.

I uppdraget ingick det att formulera fem tips till EU:s makthavare om hur unga vill att organisationen ska motverka främlingsfientlighet. Varje klass hade även skickat med tre foton och intervjuat en makthavare (Vadsoeleverna intervjuade Karin Eriksson, chefredaktör på Mariestadstidningen).

- Klassen gjorde mycket bra ifrån sig med att presentera sina förslag och beskriva arbetsprocessen. Eleverna fick motivera sina förslag och argumentera för dem, samt ge en analys. Dessutom kom det många frågor från juryn, berättar Malin Ohlsson, programansvarig för Samhällsvetenskapsprogrammet.