SA2 på studiebesök i Göteborg

Idag är båda våra SA2-klasser i Göteborg. Dagen bjuder på ett blandat, men fullspäckat program.

Förmiddagen har "inspiration för framtiden" som tema. En del av våra elever ska besöka den Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet. Där får de träffa studenter som tidigare gått på Vadsbogymnasiet och som nu läser Statsvetenskap. De beskriver sin "resa" från gymnasiet till universitetet.

En del av eleverna ska se BK Häckens träning och träffa Sebastian Ohlsson som ska berätta om sin väg från lokal idrott i Mariestad till en elitmiljö i Allsvenskan.

På kvällen väntar Göteborgs Stadsteater och Bernard Shaw´s föreställning Pygmalion. Vi arbetar just nu med teater och dramateori i engelskan och svenskan och valde den här kulturupplevelsen som ett ämnesövergripande moment.