Kick-off för gymnasiearbetet!

Samhällprogrammets treor hade kick-off i Vänersalen, Stadshuset inför sin gymnasiearbetsvecka med inbjudne gästen Axel Bergström, 28-årig psykologistudent på Göteborgs Universitet som berättade om sin kandidatuppsats.

Eleverna fick höra om hur Axel lagt upp sitt arbete. Han delade även med sig av en hel del goda råd och tips:

- Var inte oroliga om ni behöver ändra och justera innehåll och text. Det hör till alla goda arbeten att justera. Slutresultatet blir garanterat bra i vilket fall, menade Axel som delade ut fler goda råd:

- Skaffa någon utomstående som kritiskt granskar ditt arbete för att höja kvaliteten på arbetet. Resonera mycket med din handledare.

Axel berättade vidare att metoderna för själva skrivprocessen från Göteborgs Universitet liknade i många stycken det Vadsbogymnasiets treor har som krav, vilket kändes tryggt för våra elever.

Rubriken för Axels arbete - något udda ämne:

"Anfallspelarens psykiska  tillstånd för effektivitet"

- Jag brinner för ämnet och ingen har tidigare forskat i detta med denna teoretiska modell som grund, avslutade en engagerad och inspirerande Axel Bergström."