Vadsbogymnasiet - Nära dig

SA2a på besök i Bryssel

I våras vann Sa1a tävlingen Ung i Europa och som pris fick dom en studieresa till Bryssel för hela klassen. 24 september var det äntligen dags att åka iväg!

Olle Ludvigsson är EU-parlamentarikern som tagit initiativ till tävlingen. Vi fick träffa honom på parlamentet där det just nu är bråda dagar för att förbereda förhören av nya kommissionärer. Dessutom besökte vi Sveriges ständiga representation vid EU, fick reda på vad Västra Götalands Brysselkontor gör samt fick en överbild varför SKL finns i Bryssel.

På kommissionen träffade vi Catrine Norrgård som jobbar i Cecilia Malmströms kabinett. Här fick vi verkligen prova att sitta i maktens centrum när vi mötte henne uppe på 13:e våningen där kommissionen sammanträder. Vi fick också en chans att träffa Pierre Schellekens som jobbar på Europeiska kommissionens jordbruksdirektorat. Här fick SA2a presentera sina förslag och ha en diskussion med Pierre om hans tankar och funderingar runt deras förslag.

Det var många studiebesök på resan men vi hann även med en del sightseeing och shopping. Efter tre dagar i Bryssel åkte vi till slut hem, fulla av nya intryck efter en fantastisk resa tillsammans..

Bookmark and Share
Facebook
YouTube
Till startsidan
Kontakta oss

Adress

Vadsbogymnasiet
Drottning Kristinas väg 50
542 44 Mariestad

Telefon

0501-75 56 00

Telefax

0501-75 56 09

E-post

vadsbogymnasiet@mariestad.se

Mariestads logga