SA3 på företagsbesök

Eleverna tog del av Toyotas filosofi och Norlanders familjekänsla.

Åk 3 på Samhällsvetarprogrammet har under veckan besökt flera företag i Mariestad för att ta del av och lära sig mer om den praktiska delen av organisationer och ledarskap som de läser i sina kurser.

Först ut var Mikael Brunnhagen, VD på Motortrend Toyota Mariestad, som mycket engagerat berättade om marginalerna på bilförsäljning, omsättning och organisation, men också om den spännande filosofin som hela Toyotakoncernen omfattas av.

På teknik- och vitvaruföretaget Norlanders berättade fjärde generation Norlander (Anders) inspirerat om sitt företag, den hårda konkurrensen i branschen, om glädjen att vara nära kunden. Norlanders jobbar med något de kallar "management by walking around" och ett koncept som heter Nöjd kund.

Elever och lärare tackar för två givande och mycket intressanta företagsbesök!