Ett fjärde tekniskt år

Hösten 2018 startar Vadsbogymnasiet T4, som är ett fjärde tekniskt år som utbildar dig till gymnasieingenjör.

Du som har gymnasieexamen från teknikprogrammet kan gå ett fjärde tekniskt år och utbilda dig till gymnasieingenjör. Elever kan söka utbildningen t o m det år de fyller 22 år.

Under det fjärde tekniska året blandas teori med arbetsplatsförlagt lärande (APL) och utbildningen genomförs i samarbete mellan skola och arbetsliv. Målet är att du som elev ska bli attraktiv på arbetsmarknaden och ger mycket stora möjligheter att få ett jobb direkt.

Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Vadsbogymnasiet kommer erbjuda gymnasieingenjör inriktning produktionsteknik. Vi återkommer med mer information om hur du ansöker.

Vill du veta mer? Läs mer i Skolverkets informationsbroschyrPDF eller kolla in filmen.

Sidan senast uppdaterad: 2017-09-21

Örjan Ahlin