Certifierat som Vård- och omsorgscollege!

Efter en lång process har Vadsbogymnasiet äntligen nått fram till målet - att bli certifierat som Vård- och omsorgscollege.

Vård- och omsorgscollege handlar om samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och skolor med målet att förbättra och förnya utbildningen. Certifieringen är en kvalitetsgaranti som gynnar både elever och kommande arbetsgivare.

De studerande får en modern och attraktiv utbildning med kvalitet som ger anställningsbarhet och en god grund för vidare studier.

De studerande får tillgång till arbetsplatsförlagt lärande (APL) av god kvalitet med kompetenta handledare.

Arbetsgivarna får personal med önskad kompetens.

Det här är verkligen ett statuslyft, säger Christel Åsenheim, programansvarig på Vård- och omsorgsprogrammet. Christel började som vårdlärare för 37 år sedan och menar att det här är ett av de största lyften under alla sina år på Vadsbogymnasiet. Certifieringen innebär också att det nu kommer att bli lättare att hitta praktikplatser till eleverna.

Den 16 april blir det högtidlig certifieringsceremoni på Residenset.