Öppet hus

I november varje höst välkomnar vi elever i årskurs nio med vårdnadshavare till öppet hus på Vadsbogymnasiet. Datum för hösten 2024 kommer inom kort.

Öppet hus är ett perfekt tillfälle för dig som ska söka till gymnasiet att lära känna skolan och ta en närmare titt på våra program och utbildningar.

Våra gymnasieprogram håller informationspass klockan 17.00, 18.00 och 19.00. Under kvällen får du även träffa lärare och elever från samtliga gymnasieprogram som håller till i skolans huvudkorridor. Du får chans att ställa frågor och samla på dig informationsmaterial så att du enkelt kan jämföra de program du är intresserad av. Vi visar även upp våra verkstäder med maskiner, båtar, verktyg med mera. Du får chans att testa på olika saker och lära dig mer om vad de olika utbildningarna leder till.

I vår entréhall möter rektorer och studie- och yrkesvägledare er besökare och hjälper till med frågor och information. I entréhallen finns även lärare från våra idrottsspecialiseringar och visar upp våra NIU-, LIU- och LIP-utbildningar. Under kvällen håller också Café Nära dig öppet med försäljning av hemgjorda smörgåsar, kaffe och gofika.

Varför du ska gå på öppet hus

Att redan börja tänka på sitt gymnasieval kan kännas både spännande och lite skrämmande. För oss på Vadsbogymnasiet är därför öppet hus ett mycket viktigt tillfälle för oss att visa upp vår skola och våra program och utbildningar så att du kan känna dig trygg i att göra ditt gymnasieval!

Här på vår hemsida kan du reda nu läsa mer om alla våra femton program och utbildningar. Passa även på att testa vår programväljare som tipsar om vilka program som kan vara intressanta för just dig.

Missade du öppet hus?

Kunde du inte delta på öppet hus eller känner du att du behöver få mer information inför ditt gymnasieval? Då kan du boka in dig för att skugga ett program under en dag.