Öppet hus

Vill du se skolan och känna på hur det är att vara elev hos oss? Varje år välkomnar vi dig som ska söka till gymnasiet att besöka oss på öppet hus. Du får gärna ta med din eller dina vårdnadshavare.

På öppet hus får du chansen att ta reda på mer om våra program och träffa både lärare och elever. För oss är det viktigt att du känner dig trygg i ditt gymnasieval och att du har fått så mycket information som just du behöver för att göra ditt val.

Upplägg

Öppet hus är i november. I entrén möts du av vår trevliga personal som delar ut kassar med informationsmaterial och gåvor. I korridoren står elever och delar ut informationsmaterial och berättar om skolan. Under dagen kan du gå på flera olika informationspass för att få veta mer om våra program.

Om du besöker våra yrkesprogram får du se maskiner, båtar, verktyg och arbetsredskap. Du kanske vill testa att ta blodtryck eller tävla i att slå i en spik på kortast tid? På de högskoleförberedande programmen får du exempelvis veta mer om DNA, psykologi och juridik.

Skolans elevkör brukar spela musik och vi bjuder på lunch i vår nybyggda matsal. I skolans café kan du alltid köpa nybakta bullar och dryck.

Andra sätt att besöka oss

Kan du inte delta på öppet hus eller känner du att du behöver få mer kött på benen? Då kan du boka in dig för att skugga ett program under en dag.

Förutom öppet hus och skuggning bjuder vi in högstadieskolorna från vårt upptagningsområde Mariestad, Gullspång och Töreboda till informationspass under hösten. Då åker du till oss tillsammans med din klass.