Fotboll (LIU)

Vill du utvecklas inom fotboll vid sidan av dina studier? Då kan du söka lokal idrottsutbildning fotboll. Utbildningen är till för dig med ett brinnande intresse för fotboll och för dig med stort fokus på att vilja utvecklas som människa och fotbollsspelare, genom träning. Du får möjlighet att utveckla ditt spelsinne och teknik under ledning av våra välutbildade lärare.

Två ungdomar gör passningsövningar på en fotbollsplan.

Du deltar i både fysträning, fotbollsträning och teoretiska moment under utbildningen. Det är ungefär 80 procent träning och 20 procent teori. Du har lektioner (träningar) två gånger per vecka. Utöver det kan du ha träningar med din förening på fritiden.

Du tränar tillsammans med dina kurskompisar på Lekevi IP och i Vadsbohallen. Om du inte bor i Mariestad får du låna en cykel av skolan för att komma till träningarna.

Ansökan

Om du är intresserad av att gå lokal idrottsutbildning (LIU) fotboll ansöker du när du gör ditt gymnasieval. För att bli antagen måste du komma in på något av våra gymnasieprogram. Du behöver inte göra några uttagningar för att bli antagen till LIU fotboll.

Det är inget krav att spela i en förening, men vi rekommenderar det för att du ska ha möjlighet att utvecklas som övriga i gruppen.