Artikeln publicerades 3 november 2023

Träffa Marinteknik i Göteborg

Tre elever vinkar från en motorbåt som förs fram på sjön.

Den 7–9 november kan du träffa Marinteknikutbildningen från Vadsbogymnasiet på Gymnasiedagarna och Future Skills på Svenska mässan i Göteborg. Representanter från utbildningen finns på plats och visar upp sin verksamhet. Passa på att ställa dina frågor!

Marinteknikutbildningen är en riksrekryterande utbildningen. Det betyder att du har rätt att söka utbildningen oavsett var i Sverige du bor. Under åren har man sett ökat intresse bland sökande från Västsverige, därför finns vi på plats under Gymnasiedagarna i Göteborg för att eventuella sökande och vårdnadshavare enkelt ska kunna träffa oss och ställa sina frågor.

Det är roligt att kunna möta ungdomar och vårdnadshavare som är nyfikna på oss. Marinteknik är en väldigt speciell gymnasieutbildning som bara finns på tre platser i Sverige. Det är viktigt att fånga upp intresset och vara med och lyfta den marina branchen, säger Conny Modig, rektor för Marinteknikutbildningen.

På Vadsbogymnasiet erbjuder vi inriktningen service och reparation ger dig den senaste kunskapen inom service och reparation av motorer och båtar.

Den 7 november finns Marinteknikutbildningen samt El- och energiprogrammet automation även på plats på gymnasiemässan i Arena Skövde.