Om webbplatsen

Detta är Vadsbogymnasiet Mariestads officiella webbplats. Webbplatsen innehåller information och inspiration till dig som ska välja gymnasium, samt information till dig som går på Vadsbogymnasiet.

Navigering

Webbplatsens huvudnavigering utgörs av en toppmeny med fem ingångar.

Högst upp på varje sida finns även en så kallad, brödsmuleväg, som visar navigeringen och som du kan klicka dig bakåt i.

Om du surfar från datorskärm

Under respektive huvudingångarna finns undersidor samlade. En färgad understrykning i toppmenyn visar vilken huvudingång du är på.

Vissa sidor har en meny, och understrykning i menyn visar vilken sida du läser. En del sidor, till exempel programsidorna, har ingen undermeny. Du behöver då gå via huvudmenyn för att byta sida.

Om du surfar från mobil eller surfplatta

Hela webben är responsiv. Det innebär att den anpassar sig till den enhet du surfar från. Toppmenyn visar sig, när du surfar från mobil eller surfplatta, genom att du klickar på visa menyn, längst upp på sidan. Där öppnar du sedan underingångarna med hjälp av plustecknen. Stäng genom att klicka på minustecknet.

Sökfunktion

Som alternativ till navigering via menyerna finns en intern sökfunktion där du kan skriva i ditt sökord. Den hittar du längst upp på alla sidor. Det finns även en webbkarta där du ser webbplatsens struktur, den finns som undersida till denna sida.

Länkade dokument

Dokument på denna webbplats är i filformatet pdf. För att kunna öppna pdf-filer krävs att du har programmet Acrobat Reader på din dator. Det kan du hämta hem gratis från Adobe.

Webbläsare

Webbplatsen är byggd i första hand för nyare webbläsare och den är testad i Chrome och Edge. Vi rekommenderar att du surfar från Chrome eller Edge för att ta del av innehållet.

Länkar

Vi frånsäger oss allt ansvar för information på externa webbplatser som vi länkar till.

Bilder

Samtliga bilder på vadsbogymnasiet.se är upphovsrättsligt skyddade. Kontakta webbansvarig för information om användning av bilderna.

Tillgänglighet

Vadsbogymnasiet.se utvecklas i enlighet med lagen om digital offentlig service och vi strävar efter att webbplatsen ska leva upp till de samtliga de lagar och riktlinjer som finns för en tillgänglig webb. Du kan ta del av vårt tillgänglighetsredogörelse nedan.

Anpassa

I din webbläsare kan du göra anpassningar, till exempel förstora texten och anpassa färger och kontraster. På det sättet kan du spara de anpassningar som du behöver och använda dem på alla webbplatser som fungerar som de ska. Inställningarna är olika i olika webbläsare.

Synpunkter på tillgänglighet

Har du synpunkter, klagomål eller förslag vad gäller tillgängligheten på webben? Läs om hur du anmäler det på sidan Tillgänglighetsredogörelse ovan.

Personuppgifter

Vår webbplatform-leverantör samt leverantör av statistikverktyg behöver spara och behandla IP-adresser för de som besöker vår hemsida. Kommunen eller vår leverantör har ingen kännedom om vilken person som använder en viss IP-adress. Temporär lagring av IP-adresser är nödvändig för att kunna upprätthålla en säker drift av webbplatsen samt för statistik och analys.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är allmänintresse. IP-adresser lagras under sex månader hos leverantör, på server inom EU.

IP-adressen hanteras av vår leverantör Sitevision samt Siteimprove. Den delas inte vidare till någon annan organisation såvida vi inte skulle bli skyldiga att göra så enligt lag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är kommunstyrelsen.

Information i övrigt om kommunens hantering av personuppgifter hittar du på mariestad.se

Ansvar

Vi ansvarar för innehållet på webbplatsen. Vi ansvarar inte för material på webbplatsen som ändrats eller förvanskats av någon utanför organisationen.

Hjälp oss göra webbplatsen ändå bättre

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips som kan hjälpa oss att göra webbplatsen ännu bättre. Hör av dig genom att kontakta webbansvarig, se kontakt nedan.