Anmäla frånvaro

Frånvaroanmälan kan göras via tfn 0515–86 932, via Skola24 mobilapp eller www.mariestad.skola24.selänk till annan webbplats. Omyndiga elever kan enbart anmäla sin frånvaro på egen hand genom att ringa. Efter klockan 12, när telefonväxeln är stängd görs anmälan av vårdnadshavare eller direkt till mentor eller skolans reception. Om omyndiga elever är borta en del av dagen för exempelvis tandläkarbesök måste det anmälas via app eller webbplats.

Skapa användarkonto

Du har blivit registrerad som ny användare av programmet. Innan det kan användas behöver du skapa ett användarkonto. Om ni har en mailadress registrerad i Vadsbogymnasiets kontaktinformation så har ni fått aktiveringskoden via mail. Om ni inte har en registrerad mailadress kommer ni att erhålla aktiveringskoden via post. Är det så att ni inte har erhållit en aktiveringskod inom kort är ni välkomna att kontakta expeditionen på Vadsbogymnasiet så hjälper vi till med detta.

Viktigt vid aktivering av konto att välja domän mariestad.skola24.se.

Frånvaroanmälan via telefon

Frånvaroanmälan som sker via telefon kan för närvarande bara göras för en hel dag i taget. Om man ringer efter kl. 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag. Ny frånvaroanmälan ska göras varje dag. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Om samtalet avslutas innan kommer anmälan att avbrytas.

Det behövs inget föräldrakonto i Skola24 för att använda tjänsten. Det enda som behövs är en knapptelefon. Ring 0515–86 932 för frånvaroanmälan.

Elevernas personnummer måste innehålla enbart siffror (TF-nr fungerar inte). Om eleven saknar fullständigt personnummer går det bra att ringa till expeditionen på Vadsbogymnasiet som tidigare.

Sms/mail till vårdnadshavare både vid giltig och ogiltig frånvaro

Vid alla typer av frånvaro får vårdnadshavare ett SMS. Det gäller giltig och ogiltig frånvaro samt när eleven inte varit ombytt på idrotten. Ett sms innebär alltså inte automatiskt att eleven har ogiltig frånvaro, utan eleven registreras med rätt (giltig eller ogiltig) frånvaroanledning i vårt elevregister. Meddelandet ser ut på samma sätt oavsett typ av frånvaro.

I sms/mail visas endast: ”Ny frånvaro, datum och elevens skola”
För att få mer information får föräldrar logga in i app/webbsida.

Ledighet

Mentorn beviljar ledighet för högst fyra dagar under läsåret. Godtagbara skäl måste finnas. Längre ledighet beviljas av programrektor. Synnerliga skäl krävs för att få ledigt mer än en vecka.

Vid nationella prov och under arbetsplatsförlagt lärande (praktikveckor) beviljas ingen ledighet.

Under de första två månaderna i åk 1 är vi restriktiva med att ge ledigt. Detta för att det är viktigt att komma in i gruppen och att komma igång med sina studier.
Perioden 1 maj fram till studenten beviljas ingen ledighet för åk 3.
Ledighet kan ges för riskettan, uppkörning, teoriprov, halkkörning och omprov men inte för övriga körlektioner.

Sidan senast uppdaterad: 2020-03-11

Anmäla frånvaro:
Skola 24 mobilapp
www.mariestad.skola24.selänk till annan webbplats

Vid problem med systemet eller då elev saknar fullständigt personnummer:
Receptionen
E-post: Receptionen

Mån-tors 7.30-15.45
Fre 7.30-14.00
Lunch 12.00-12.30

Regler och blankett för ledighetPDF