Anmäla frånvaro

Frånvaroanmälan kan göras på telefon eller via Skola24 webbsida eller app. Länkar och nummer hittar du under Relaterad information.

Omyndiga elever kan enbart anmäla sin frånvaro på egen hand genom att ringa.

Efter klockan 12, när telefonväxeln är stängd görs anmälan av vårdnadshavare eller direkt till mentor. Får ni inte tag på er mentor kan ni kontakta receptionen.

Om omyndiga elever är borta en del av dagen för exempelvis tandläkarbesök måste det anmälas via app eller webbplats.

Skapa användarkonto i Skola24

När du har blivit registrerad som ny användare av programmet behöver du skapa ett användarkonto. Om du har en e-postadress registrerad i Vadsbogymnasiets kontaktinformation så har ni fått aktiveringskoden via mail. Om ni inte har en registrerad e-postadress kommer ni att få aktiveringskoden via post. Är det så att ni inte har fått en aktiveringskod är ni välkomna att kontakta expeditionen på Vadsbogymnasiet så hjälper vi er.

Viktigt vid aktivering av konto: Välj domän mariestad.skola24.se.

Frånvaroanmälan via telefon

Frånvaroanmälan som sker via telefon kan för närvarande bara göras för en hel dag i taget. Om du ringer efter klockan 12 kommer frånvaro att registreras för följande dag. Ny frånvaroanmälan ska göras varje dag. Det går att när som helst under samtalet avbryta frånvaroanmälan. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Om samtalet avslutas innan kommer anmälan att avbrytas.

Det behövs inget föräldrakonto i Skola24 för att använda tjänsten. Det enda som behövs är en knapptelefon. Ring 0515–86 932 för frånvaroanmälan.

Elevernas personnummer måste innehålla enbart siffror (TF-nr fungerar inte). Om eleven saknar ett fullständigt personnummer går det bra att ringa till expeditionen på Vadsbogymnasiet som tidigare.

Sms/mail till vårdnadshavare både vid giltig och ogiltig frånvaro

Vid alla typer av frånvaro får vårdnadshavare ett SMS. Det gäller giltig och ogiltig frånvaro. Ett sms innebär alltså inte automatiskt att eleven har ogiltig frånvaro, utan eleven registreras med rätt (giltig eller ogiltig) frånvaroanledning i vårt elevregister. Meddelandet ser ut på samma sätt oavsett typ av frånvaro.

I sms/mail visas endast: ”Ny frånvaro, datum och elevens skola”
För att få mer information får föräldrar logga in i app/webbsida.

Ledighet

Mentorn beviljar ledighet för högst fem dagar under läsåret. Godtagbara skäl måste finnas. Längre ledighet beviljas av programrektor. Synnerliga skäl krävs för att få ledigt mer än en vecka.

Vid nationella prov och under arbetsplatsförlagt lärande (praktikveckor) beviljas ingen ledighet.

Under de första två månaderna i årskurs 1 är vi restriktiva med att ge ledigt. Detta för att det är viktigt att komma in i gruppen och att komma igång med sina studier.
Perioden 1 maj fram till studenten beviljas ingen ledighet för årskurs 3.
Ledighet kan ges för riskettan, uppkörning, teoriprov, halkkörning och omprov men inte för övriga körlektioner.

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-08

Anmäla frånvaro:
Skola 24 mobilapplänk till annan webbplats
Skola 24 webblänk till annan webbplats

Vid problem med systemet eller då elev saknar fullständigt personnummer:
Receptionen
E-post: Receptionen

Öppettider Receptionen
Mån-tors 7.30-15.45
Fre 7.30-14.00
Lunch 12.00-12.30

Regler och blankett för ledighetPDF