Innebandy (NIU)

Vill du satsa på innebandy och få en utbildning för att kunna bli elitidrottare? Då kan du söka till något av våra program och till nationell idrottsutbildning (NIU) innebandy. Du behöver inte vara elitidrottare när du kommer till oss.

Tonårig innebandyspelare skjuter bollen mot mål där en målvakt skyddar målet.

Två gånger i veckan har vi innebandypass som leds av instruktörer som har varit verksamma på högsta elitnivå. En gång i veckan har vi träning för att bygga en stark grundfysik. Passet leds av instruktörer som har hög kompetens inom just fysträning. Du tränar alltid tillsammans med dina kurskompisar i Novab Arena. Utöver det deltar du på din förenings träningar.

Ansökan med riksintag

Om du är intresserad av att gå nationell idrottsutbildning (NIU) innebandy ansöker du genom Svenska Innebandyförbundet. Ansökan skickas senast 1 december, alltså innan du gör ditt gymnasieval.

Den nationella certifieringen av Svenska Innebandyförbundet och Skolverket innebär att vi tar emot elever från hela landet. Om du kommer från en annan ort kan skolan hjälpa dig frågor om boende, inackorderingstillägg och liknande.

Uttagning

Du ansöker med betyg, meriter och färdigheter inom innebandy. När vi har mottagit din ansökan genom Svenska Innebandyförbundet får du en bekräftelse och sedan en inbjudan till uttagningsdag. På uttagningsdagen får du visa din fysiska kapacitet och dina innebandykunskaper. Personliga egenskaper är också en del av antagningen. I slutet av januari får du besked om du är antagen eller inte. Kom ihåg att du måste bli antagen till något av våra treåriga gymnasieprogram för att kunna gå NIU innebandy.